Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας προσγειώθηκε στη Βενεζουέλα

Ένα αεροσκάφος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε σήμερα στο κεντρικό αεροδρόμιο της Βενεζουέλας, ανέφεραν ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters και ένας ιστότοπος που καταγράφει τις αεροπορικές πτήσεις.

Δύο αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν προσγειωθεί τον Μάρτιο στην Βενεζουέλα, μεταφέροντας Ρώσους αξιωματούχους άμυνας και 100 στρατιώτες. Οι ΗΠΑ τότε κατηγόρησαν τη Ρωσία για «απερίσκεπτη κλιμάκωση» της κατάστασης στην λατινοαμερικανική χώρα.

Ένα αεροσκάφος Ilyushin 62 με κωδικό πτήσης RA-86496 προσγειώθηκε σήμερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαϊκετία του Καράκας, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Ο κωδικός αυτός πτήσης είναι καταγραμμένος σε αεροσκάφος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightradar24 και αντιστοιχεί με το αεροσκάφος που έφτασε στο αεροδρόμιο του Καράκας τον Μάρτιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τότε έδωσε εντολή στη Ρωσία να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από την Βενεζουέλα, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει ότι τα αεροσκάφη μετέφεραν απλά ειδικούς για παροχή υπηρεσιών σε συμβάσεις πώλησης όπλων.

Το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα σε αίτημα σχολιασμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ