Ξεσπά η σύντροφος του Τζαμάλ Κασόγκι: Ο Τραμπ έκανε τα «στραβά μάτια» στην δολοφονία του

Η Ουάσινγκτον δεν έχει κάνει αρκετά για να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δολοφόνους του Τζαμάλ Κασόγκι, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να κάνει «τα στραβά μάτια» στην υπόθεση, έγραψε σε άρθρο της στους New York Times η Χατιτσέ Τσενγκίζ, η αρραβωνιαστικιά του αρθρογράφου της Washington Post, Σαουδάραβα δημοσιογράφου, λίγες ώρες μετά την δημοσίευση της έκθεσης της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για την υπόθεση.

Η έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για εξωδικαστικές εκτελέσεις Ανιές Καλαμάρ, καταλήγει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Σαουδικής Αραβίας είναι υπόλογοι για την δολοφονία του Κασόγκι.

Η Χατιτσέ Τσενγκίζ ανέφερε στο άρθρο της ότι μέχρι σήμερα η Ουάσινγκτον «έχει επιλέξει να μην χρησιμοποιήσει τους ισχυρούς δεσμούς και επιρροή που έχει με το Ριάντ για να αναγκάσει τους Σαουδάραβες να αποκαλύψουν την αλήθεια για την δολοφονία του Τζαμάλ και να εγγυηθούν ότι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν».

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει προσπαθήσει να κάνει τα στραβά μάτια», σημείωσε.

Η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του δημοσιογράφου ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δράσουν με αποφασιστικότητα όχι μόνο για να αποδώσουν δικαιοσύνη για την δολοφονία του, αλλά και για να χαλιναγωγήσουν την καταστολή εις βάρος των αντιφρονούντων στην Σαουδική Αραβία.

Η Τσενγκίζ αναφέρθηκε στην κράτηση τριών ανδρών, τους Σαλμάν αλ Αουντα, Αουάντ αλ Κάρνι και Αλί αλ Ομάρι, που τους χαρακτήρισε «μεταρρυθμιστές ακαδημαϊκούς», τονίζοντας ότι ο Τραμπ «έχει τη δύναμη να σώσει τις ζωές αυτών των τριών ανδρών», καθώς περιμένουν να εκτελεστούν από τις σαουδαραβικές αρχές.

«Αν ο Τζαμάλ και οι αρχές του είχαν κάποια ανθρωπιστική και ηθική αξία, τώρα είναι η στιγμή να μιλήσουμε», είπε. «Για να στηρίξουμε την αγώνα για δημοκρατία στον αραβικό κόσμο, δεν είναι κρίσιμο να μιλήσουμε ενάντια σε αυτόν τον βίαιο θάνατο;»

«Η αδιάφορη στάση του Ριάντ στις νομικές διαδικασίες για την υπόθεση του Τζαμάλ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε.

Παράλληλα, από την Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι εκείνοι που ευθύνονται για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι θα πληρώσουν το τίμημα και θα λογοδοτήσουν.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ