Δύο ψηφοφορίες την Πέμπτη για την ηγεσία των Τόρις στη Βρετανία

Δύο ακόμη ψηφοφορίες, από τις οποίες θα προκύψουν οι δύο τελικοί υποψήφιοι για την ηγεσία των Τόρις, πρόκειται να διεξαχθούν αύριο, Πέμπτη, στη Βρετανία.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Σάζιντ Τζάβιντ, ότι προτίθεται να παραμείνει στον αγώνα για την διαδοχή στην ηγεσία των Συντηρητικών.

Ο Τζάβιντ κατέληξε τελευταίος στην σημερινή τρίτη ψηφοφορία, με 38 ψήφους, αλλά είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, αν και θεωρείται δύσκολο να καταφέρει να φτάσει στο τελικό στάδιο των δύο υποψηφίων, καθώς για κάτι τέτοιο θα πρέπει να λάβει την πλειοψηφία των υποστηρικτών του Ρόρι Στιούαρτ.

Το πρωί της Πέμπτης θα διεξαχθεί η πρώτη από τις τελευταίες ψηφοφορίες των βουλευτών, όπου θα αναμετρηθούν οι τέσσερις εναπομείναντες. Στη συνέχεια, το απόγευμα θα γίνει η δεύτερη ψηφοφορία, από την οποία θα γίνει γνωστό ποιοι θα είναι οι δύο που θα διεκδικήσουν τον επόμενο μήνα τις ψήφους των περίπου 160.000 μελών του κόμματος από όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με το σημερινό αποτέλεσμα, οι αυριανές ψηψοφορίες θα είναι μάχη ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, και στον υπουργό Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκοβ, για μία θέση απέναντι στον Μπόρις Τζόνσον, καθώς σήμερα έφτασαν πολύ κοντά στις ψήφους που συγκέντρωσαν (54 και 51 αντίστοιχα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ