Κιλιτσντάρογλου: Η Τουρκία πρέπει να αλλάξει εξωτερική πολιτική – Χάσαμε 16 νησιά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο

“Η Τουρκία χρειάζεται δραστική αλλαγή στην εξωτερική της πολιτική”, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε ομιλία του την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

“Πρέπει να δράσουμε εθνικά στην εξωτερική πολιτική. Προτεραιότητα είναι τα συμφέροντα της Τουρκίας. Τόσο η κυβέρνηση όσο και το κόμμα της αντιπολίτευσης πρέπει να το υποστηρίξουν αυτό”, ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου.

“Ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη και στο εξωτερικό. Αυτό έλεγε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Ο κύριος στόχος της Τουρκίας είναι να τα πηγαίνει καλά με τους γείτονές της… Οι σχέσεις με τους γείτονες είναι πολύ σημαντικές”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

“Η ειρηνευτική επιχείρησή μας στην Κύπρο το 1974 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην εξωτερική μας πολιτική. Η πολιτική στην Κύπρο πρέπει να αλλάξει. Μία νέα κίνηση πρέπει να γίνει. Εάν δεν συμβεί αυτό στο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον. Χάσαμε 16 νησιά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Γιατί κανείς δεν αντιτίθεται σε αυτό; Πού είναι τα εθνικά συμφέροντα αυτής της χώρας; Κάθε μέρα που περνά η Τουρκία χάνει και κάτι διαφορετικό. Η Τουρκία απομονώνεται”, ανέφερε ο Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: hurriyetdailynews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ