Δύσκολες ώρες για πασίγνωστο παρουσιαστή – ΦΩΤΟ

Στα 95 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Γκλόρια Βάντερμπιλτ, μητέρα του Άντερσον Κούπερ, παρουσιαστή του CNN και απόγονος της πασίγνωστης οικογένειας.

Η Βάντερμπιλτ πέθανε στο σπίτι της, ενώ έπασχε από καρκίνο του στομάχου. Γύρω της ήταν όλοι οι αγαπημένοι της. Όπως είπε ο Κούπερ “έφυγε με τον τρόπο που ήθελε” και πρόσθεσε: “Ήταν έτοιμη να φύγει. Όταν ήρθε η ώρα γύρω της είχε ομορφιά και φίλους”. Ο παρουσιαστής του CNN έκανε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στη μητέρα του που υπήρξε μία από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της Νέας Υόρκης, το οποίο προβλήθηκε στην πρωινή εκπομπή του CNN φέρνοντας δάκρυα στα μάτια των ίδιων των παρουσιαστών.

Υπήρξε ηθοποιός, συγγραφέας, ποιήτρια, σχεδιάστρια μόδας και καλλιτέχνις σε όλη της τη ζωή. Είχε τέσσερα παιδιά από δύο συζύγους ενώ παντρεύτηκε τέσσερις φορές από το 1941 έως το 1978, ώσπου πέθανε ο τέταρτος σύζυγός της, ο πατέρας του Άντερσον, Γουάιατ Κούπερ, ενώ υποβαλλόταν σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Το 1988 ένας από τους γιους της, ο Κάρτερ αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της μπροστά στα μάτια της. Έζησε μία λαμπερή ζωή ενώ ήταν το αγαπημένο κορίτσι της νεοϋορκέζικης κοινωνίας. Ανάμεσα στους φίλους της ήταν και ο Τρούμαν Καπότε ο οποίος, εικάζεται ότι βάσισε τον χαρακτήρα της ηρωίδας του στο “Πρωινό στου Τίφανις” στην προσωπικότητά της.Έγινε διάσημη πολύ νωρίς στη ζωή της όταν ήταν το αντικείμενο της διαμάχης ανάμεσα στη μητέρα της και τη θεία της που διεκδικου΄σαν την κηδεμονία της και παράλληλα τη διαχείριση ενός καταπιστεύματος πολλών εκατομμυρίων στο τέλος της δεκαετίας του ’30. Η φήμη της εξαπλώθηκε καθώς ασχολήθηκε με τον χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μόδας με τα τζιν της να αφήνουν εποχή στη δεκαετία του ’70. Έγραψε πολλές νουβέλες και μυθιστορήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ