Ο πρόεδρος Μέτα προτείνει να καθοριστεί άλλη ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοτικών εκλογών στην Αλβανία

Να καθοριστεί άλλη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου προσανατολίζεται ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, κλιμακώνοντας την σύγκρουσή του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του.

Ο Μέτα κάλεσε την Τετάρτη στο προεδρικό μέγαρο τους προέδρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε σύσκεψη με σκοπό τον ορισμό άλλης ημερομηνίας διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών στη χώρα, εφόσον ο ίδιος με διάταγμά του έχει ακυρώσει εκείνη της 30ης Ιουνίου.

Ερωτηθέντες σχετικά, μετά την σύσκεψη, εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν σε αυτήν περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι «έγιναν απλώς μικρά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση». Ένας εξ αυτών, ο Ντασιαμίρ Σιέχου, πρόεδρος του κόμματος της Ένωσης Εθνικής Ανάπτυξης, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η νέα ημερομηνία εκλογών απαιτεί βαθύτερη ανάλυση».

Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Μέτα κάλεσε σε ξεχωριστή συνάντηση, για το ίδιο θέμα, άλλη ημέρα το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.

Ο τελευταίος, πάντως, συνέχισε σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 30 Ιουνίου. Μιλώντας σε συγκεντρώσεις στο νομό της Λούσνιας στο νότο, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι βρίσκεται πίσω από την κρίση και την πολιτική αστάθεια που ταλανίζει τη χώρα.

Επανέλαβε, δε, την θέση του ότι η απόφαση για την ακύρωση των εκλογών είναι αντισυνταγματική για να υποστηρίξει πως η θέση του Ιλίρ Μέτα είναι ασυμβίβαστη με το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά τον Έντι Ράμα, στόχος του Ιλίρ Μέτα και των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι η δημιουργία κλίματος αστάθειας και αντιπαράθεσης στη χώρα «ώστε να έρθουν εκείνοι, για να σώσουν όχι το έθνος, όπως ισχυρίζονται, αλλά τους εαυτούς τους από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ