Την αξιολόγηση των ελληνικών προγραμμάτων θα εγκρίνει την Πέμπτη ο ESM

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Σε έγκριση των όρων αναφοράς για την αξιολόγηση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, θα προβεί το διοικητικό συμβούλιο του ESMπου θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 12 του μήνα στο Λουξεμβούργο, πριν από το eurogroup.

Όπως ανακοινώθηκε, “ο ανεξάρτητος αξιολογητής υψηλού επιπέδου, Χοακίν Αλμούνια, θα παρουσιάσει τους όρους εντολής για την αξιολόγηση της χρηματοδοτικής συνδρομής που παρέχεται στην Ελλάδα”.

Το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει τους όρους εντολής, οι οποίοι ορίζουν το πεδίο εφαρμογής, τα θέματα αξιολόγησης και τα κριτήρια που θα βοηθήσουν στην πλαισίωση των ερωτήσεων αξιολόγησης και την αναφορά τους στην εντολή και στα συμφέροντα του ESM.

Οι όροι εντολής ορίζουν επίσης τους ρόλους και τις ευθύνες των βασικών παραγόντων αυτής της άσκησης, μαζί με το πρόγραμμα εργασίας αξιολόγησης. Μετά την ολοκλήρωση της ανεξάρτητης αξιολόγησης, τα ευρήματά και οι συστάσεις της θα υποβληθούν στο διοικητικό συμβούλιο κατά την ετήσια συνεδρίασή του τον Ιούνιο του 2020.

Ο Χοακίν Αλμούνια διορίστηκε ανεξάρτητος αξιολογητής υψηλού επιπέδου για τη χρηματοδοτική συνδρομή στην Ελλάδα στις 18 Φεβρουαρίου 2019.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ