Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων ο Δ. Αβραμόπουλος

Στις εργασίες του Συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο θα συμμετάσχει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν η συνεργασία των αρμόδιων εθνικών αρχών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και οι επιπτώσεις των δικτύων 5G στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας.

Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος θα συζητήσει με τους υπουργούς για τις μελλοντικές εξελίξεις στους τομείς της μετανάστευσης και του ασύλου παρουσία του Ύπατου Αρμοστή για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ κ. Φίλιππο Γκράντι και του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ) κ. Αντόνιο Βιτορίνο.

Στη συνέχεια, θα συζητηθούν οι αναθεωρημένοι κανόνες της ΕΕ για τις επιστροφές, καθώς και ο επόμενος μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2021-2027 στον τομέα της διαχείρισης των συνόρων, της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή στις 17.30 (CET) που θα μεταδοθεί απευθείας στο Ευρωπαϊκό Δορυφορικό Κανάλι EbS+..Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ