Handelsblatt: Οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι θα υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

H προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί σε ράλι το Χρηματιστήριο της Αθήνας, ενώ μεγάλη είναι και η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα, σημειώνει η εφημερίδα.

Τη Δευτέρα, προσθέτει, αυξήθηκαν περαιτέρω οι μετοχές στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να φθάνει σε υψηλό επίπεδο 12 μηνών, στις 835 μονάδες. Μόνο στις πέντε προηγούμενες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου, ο δείκτης 42 μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε 13,4%, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση τεσσάρων ετών.

Και τα ελληνικά ομόλογα, αναφέρει η Handelsblatt, έχουν τώρα μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ, με την απόδοση των 10ετών τίτλων να υποχωρεί για πρώτη φορά κάτω από το 3% την Παρασκευή και να διαμορφώνεται τη Δευτέρα στο 2,8%.

Για πρώτη φορά, επίσης, το επασφάλιστρο κινδύνου ελληνικών ομολόγων είναι μικρότερο από αυτό των ιταλικών. «Φαίνεται να έχουν έρθει τα πάνω κάτω στον κόσμο: Η Ιταλία συνεισέφερε πολλά δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το 2010-18 για τη σωτηρία της», σημειώνει η εφημερίδα. Τώρα, φαίνεται να έχει γίνει η ίδια η Ιταλία προβληματική περίπτωση. Η απόδοση των 5ετών ομολόγων της αυξήθηκε στο 1,85%, ενώ των αντίστοιχων ελληνικών μειώθηκε στο 1,64%.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ