Ρωσική λογοκρισία στην ταινία για τη ζωή του Έλτον Τζον – Η απάντηση του σουπερστάρ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Με κομμένες σκηνές προβάλλεται στη Ρωσία η βιογραφική ταινία Rocketman σχετικά με τη ζωή του Έλτον Τζον. Οι κριτικοί κινηματογράφου παρακολούθησαν την πρώτη προβολή με κομμένες τις σκηνές ομοφυλοφιλικού έρωτα και κατανάλωσης ναρκωτικών.

Η εταιρεία διανομής της ταινίας στη Ρωσία Central Partnership παραδέχθηκε στο πρακτορείο TASS πως προέβη σε αυτές τις μετατροπές συμμορφούμενη στη σχετική νομοθεσία, αλλά αρνήθηκε να παρέχει άλλες πληροφορίες.

«’Ολες οι σκηνές με φιλιά, περιπτύξεις και στοματικό έρωτα μεταξύ ανδρών έχουν κοπεί», ανέφερε στο Facebook ο κριτικός Αντόν Ντόλιν, χαρακτηρίζοντας «ανήκουστες» τις περικοπές. Ο ίδιος τόνισε πως άλλαξε ακόμη και το μήνυμα που προβάλλεται στο τέλος της ταινίας: Ενώ στην πρωτότυπη κόπια τονίζεται πως ο Έλτον Τζον βρήκε την αγάπη στη ζωή του και ανέθρεψε δύο παιδιά με έναν σύντροφο του ιδίου φύλου, στη ρωσική παραλλαγή τονίζεται μόνον ότι ίδρυσε μία ΜΚΟ κατά του Έιτζ.

Από την πλευρά του, ο Έλτον Τζον επέκρινε την απόφαση του Ρώσου διανομέα της ταινίας. Μαζί με τους δημιουργούς της ταινίας ο σουπερστάρ της μουσικής δίνουν τη δική τους απάντηση τονίζοντας ότι “απορρίπτουμε κατηγορηματικά την απόφαση επιβολής τοπικών νόμων και λογοκρισίας στο Rocketman για τη ρωσική αγορά, μία κίνηση την οποία αγνοούσαμε έως σήμερα. Η Paramount Pictures υπήρξε γενναίος και τολμηρός συνεργάτης μας επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε μια ταινία που αντιπροσωπεύει επακριβώς την εκπληκτική ζωή του Έλτον, με όλα τα προβλήματα. Η κίνηση του τοπικού διανομέα να κόψει συγκεκριμένες σκηνές, αρνούμενος στο κοινό τη δυνατότητα να δει την ταινία όπως ήταν η πρόθεσή της, είναι μία δυσάρεστη αντανάκλαση ενός διχασμένου κόσμου στον οποίο ζούμε και πώς μπορεί να φανεί τόσο σκληρός στην αποδοχή της αγάπης δύο ανθρώπων. Πιστεύουμε στην ανάπτυξη γεφυρών και τον ανοικτό διάλογο και θα συνεχίζουμε να πιέζουμε για να ρίξουμε τους φραγμούς ώσπου οι άνθρωποι να έχουν φωνή σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Στην απόφαση των Ρώσων απάντησε και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Tάρον Έγκερτον με ανάρτησή του στο instagram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ