Βασιλιάς Σαλμάν: Οι επιθέσεις οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν απειλούν τον παγκόσμιο πετρελαϊκό εφοδιασμό

Ο βασιλιάς του σουνιτικού βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις σε σταθμούς άντλησης πετρελαίου συμφερόντων του Ριάντ, από οργανώσεις που στηρίζονται από το Ιράν, θέτουν μια απειλή στον παγκόσμιο εφοδιασμό με πετρέλαιο και στην περιφερειακή ασφάλεια.

«Οι επιθέσεις με drone σε σαουδαραβικούς σταθμούς άντλησης πετρελαίου, που διέπραξαν οργανώσεις που στηρίζονται από το Ιράν, δεν απειλούν μόνο την ασφάλεια του βασιλείου και του Κόλπου, αλλά επίσης απειλούν την ναυτιλιακή ασφάλεια και τον παγκόσμιο πετρελαϊκό εφοδιασμό», τόνισε ο Σαλμάν στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) στην Μέκκα.

Ο Σαουδάραβας μονάρχης συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και του Αραβικού Συνδέσμου με θέμα συζήτησης τις επιθέσεις με drone τον Μάιο ενάντια σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας και εναντίον εμπορικών πλοίων χωρών, ανάμεσά τους και σαουδαραβικών, κοντά στα χωρικά ύδατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Νωρίτερα χθες Παρασκευή, κατά την έναρξη της συνόδου του ΟΙΣ, ο Σαλμάν ανέφερε ότι «θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά επιθετικές απειλές και ανατρεπτικές ενέργειες», σημειώνοντας ότι θα εργαστεί για το μέλλον των αραβικών και ισλαμικών κρατών.

Παράλληλα τόνισε ότι ο παλαιστινιακός αγώνας συνιστά ένα θεμελιώδες ζήτημα για τον ΟΙΣ και πως το βασίλειο «αρνείται οποιαδήποτε μέτρα που άπτονται της ιστορικής και νομικής θέσης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ