Η πρώτη αντίδραση του Ερντογάν για την έκθεση της Κομισιόν που βάζει “πάγο” στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Στην πρώτη αντίδρασή του μετά τη δημοσίευση της έκθεσης προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία, που βάζει στον “πάγο” την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή “οικογένεια”, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό, όπως είπε, “παρόλο που οι Βρυξέλλες δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους”

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» στα βασανιστήρια, μία δήλωση που γίνεται μόλις δύο ημέρες αφότου ομάδα δικηγόρων στην Άγκυρα έκανε γνωστό πως πέντε μέλη του προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν πως υπέστησαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση, ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση.

Ανακοινώνοντας από την Άγκυρα μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι οι δικαστές θα απαγορεύουν μόνο «προβληματικά» τμήματα ιστοτόπων, αντί να επιβάλλουν πλήρη απαγόρευση πρόσβασης.

Σημειώνεται, ότι στην Τουρκία έχει μπλοκαριστεί από το 2017 η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, βάσει ενός νόμου ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να απαγορεύουν την πρόσβαση σε ιστοτόπους που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ