Ναυτική τραγωδία στις Κάννες – Ένας 29χρονος νεκρός έπειτα από σφοδρή σύγκρουση γιοτ – ΦΩΤΟ

Ένα πολυτελές σκάφος που είχε αναπτύξει τέσσερις φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από την επιτρεπτή μέσα στο λιμάνι σκότωσε έναν Βρετανό ναύτη σε άλλο πολυτελές σκάφος που ήταν αγκυροβολημένο στης Κάννες, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές.

Ο 29χρονος που ήταν μέλος πληρώματος στο σκάφος “Minx” υπέστη έμφραγμα αφού τραυματίστηκε σοβαρά από τη σύγκρουση στην ακτή του Ιλ Σεν Μαργκερίτ στον κόλπο των Καννών. Το σκάφος που ήταν καταχωρισμένο στο βρετανικό νηολόγιο, μετέφερε 9 Βρετανούς φιλοξενουμένους και τη στιγμή της σύγκρουσης ήταν αγκυροβολημένο και στάσιμο κοντά στην ακτή. Το “Vision” έπεσε πάνω στο “Minx” με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 20 κόμβων ενώ το όριο ταχύτητας στο λιμάνι ήταν μόλις 5 κόμβοι.

Ο νεκρός ναυτικός σήκωνε την άγκυρα τη στιγμή της σύγκρουσης και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, υπέστη έμφραγμα και υπέκυψε στο σημείο. Ο έμπειρος Γάλλος καπετάνιος του “Vision” ανακρίνεται με την υποψία της απρόσεχτης πλοήγησης.

Και τα δύο σκάφη θεωρούνται σουπεργιότ και έχουν πλήρωμα έως 15 άτομα. Το “Minx” είναι πέντε ετών και συνιστάται για ψυχαγωγικούς σκοπούς ενώ προορίζεται για οικογένειες και φίλους. Το Vision ναυπηγήθηκε το 2011 και πρόσφατα έφθασε στις Κάννες από το Μονακό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ