Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Ο “Πορθητής” αποτελεί ένδειξη της αποφασιστικότητας μας – Το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» θα ενεργήσει σύντομα

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και συμφέροντα της, χωρίς να διστάσει να πάρει και μέτρα. Τόνισε δε ότι η έλευση του «Φατίχ» (Πορθητής) αποτελεί ένδειξη της αποφασιστικότητας της Τουρκίας και ότι το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» θα ενεργήσει σύντομα με τον ίδιο τρόπο.

Στην ομιλία του, ο Οκτάι αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τους υδρογονάνθρακες, σημειώνοντας ότι η Τουρκία ευνοεί λύση του Κυπριακού στη βάση της αλληλοκατανόησης και επικρίνοντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι από τη μια διατηρεί στάση μη συμβιβασμού που οδήγησε στη μη εξεύρεση λύσης και από την άλλη προσεγγίζει το θέμα των υδρογονανθράκων μονόπλευρα χωρίς την πρόθεση κοινής εκμετάλλευσης των πόρων.

Ο Οκτάι είπε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να προστατεύσει την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και να εγγυηθεί τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Είπε, επίσης, ότι οι ενεργειακοί πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για βελτίωση της ευημερίας των κατοίκων του νησιού και ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και συμφέροντα της, χωρίς να διστάσει να πάρει και μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Οκτάι παρέθεσε την έλευση του «Φατίχ» (Πορθητής) ως ένδειξη της αποφασιστικότητας της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» θα ενεργήσει σύντομα με τον ίδιο τρόπο.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ