Αυτά είναι τα πέντε θύματα του… μεσαιωνικού μυστηρίου που έχει συγκλονίσει τη Βαυαρία – ΦΩΤΟ

Ως περίπτωση δολοφονίας-αυτοκτονίας ερευνά την υπόθεση των πέντε θανάτων στη Βαυαρία η γερμανική αστυνομία. Πέντε θάνατοι εμπνευσμένοι από τον μεσαίωνα όπως αποδεικνύεται από τα ευρήματα τα οποία εντοπίστηκαν στους δύο χώρους των περιστατικών. Τρεις θάνατοι σε ξενοδοχείο στο Πασάου και άλλοι δύο στο Γκίφχορν της Κάτω Σαξωνίας, στο διαμέρισμα του ενός από τα θύματα.

Στη δημοσιότητα έρχονται φωτογραφίες των θυμάτων αλλά και των χώρων όπου βρέθηκαν τα θύματα. Η τελευταία που έμεινε ζωντανή, ήταν η Φαρίνα Κασπάρι, 30 ετών, η οποία φέρεται να έστρεψε εναντίον της τη βαλλίστρα και το βέλος να διαπέρασε τον λαιμό της. Περίεργη είναι η εμπλοκή του επίσης νεκρού Τόρστεν Βάις, 53 ετών, ο οποίος περιγράφεται ως ένας αυταρχικός άνθρωπος που φερόταν στις γυναίκες λες και ήταν σκλάβες του. Ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος μεσαιωνικών αντικειμένων στο Χάχενμπουργκ της Ρηνανίας-Παλατινάτου, με το όνομα “Milites Conductius”, όπου διετίθεντο μεσαιωνικά ξιφίδια και σπαθιά. Είχε μακριά άσπρη γενειάδα και οργάνωνε βραδιές με ξιφομαχίες. Στο μπράτσο του είχε τατουάζ με σύμβολα των Αλχημιστών, του αποκρυφιστικού κινήματος που άνθησε στον Μεσαίωνα και υποστήριζε ότι κατέχει το μυστικό της μετατροπής των μετάλλων σε χρυσό.

Ο Βάις έμοιαζε να ελέγχει απόλυτα τις τέσσερις γυναίκες που εντοπίστηκαν νεκρές και λειτουργούσε ως αυταρχικός ηγέτης σέχτας που ασκούσε ψυχολογική βία στις γυναίκες, σύμφωνα με την Bild και το RTL.

Η Κασπάρι ήταν σύντροφος με μία από τα άλλα θύματα. Οι υπόλοιπες είχαν απομονωθεί από τις οικογένειές τους και έμοιαζαν να τελούν υπό τα μάγια του Βάις, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με ένα βέλος στην καρδιά σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Πασάου. Κρατούσε το χέρι με την Κέρστιν Έντερς, 33 ετών η οποία επίσης έφερε βέλος στην καρδιά.

Όσον αφορά στα άλλα δύο θύματα ήταν η σύντροφος της Φαρίνα, η Γετρρούδη Σ. 35 ετών και η Καρίνα Γιου. 19 ετών, που εντοπίστηκαν νεκρές στο διαμέρισμα της Φαρίνα. “Έχουμε πέντε νεκρούς. Όλα τα άλλα τίθενται επ αμφιβόλω” δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας. Απ’ ό,τι έχει γίνει γνωστό ο Βάις συζούσε με την Κέρστιν στο χωριό όπου είχαν το μαγαζί τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο τους είχαν γράψει διαθήκες.

Προτού αποκτήσει το μαγαζί με τα μεσαιωνικά είδη, νοίκιαζε ένα αγροτόσπιτο όπου έμενε με τη Φαρίνα, τη σύντροφό της Γερτρούδη αλλά και την Καρίνα στην Κάτω Σαξονία.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ