Επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Η “σκοτεινή ενέργεια” μπορεί να οδηγήσει στο τέλος του κόσμου

Ένα εφιαλτικό επιστημονικό σενάριο, που οδηγεί στο τέλος του κόσμου, αναδύθηκε μέσα από μία αναπάντεχη ανακάλυψη ερευνητών του Διαστήματος.

Η διαπίστωση ότι το σύμπαν διαστέλλεται με ολοένα μεγαλύτερη ταχύτητα λειτουργούσε ως “καμπανάκι κινδύνου” για τους επιστήμονες, οι οποίοι με τρόμο διαπίστωσαν ότι η “σκοτεινή ενέργεια” που φέρεται ότι διέπει το σύμπαν μπορεί να προκαλέσει την υπέρτατη κοσμική καταστροφή.

Ο Αμερικανός καθηγητής Φυσικής και Αστρονομίας Άνταμ Ρις, του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, ανακοίνωσε προ ημερών ότι το σύμπαν επεκτείνεται με ρυθμό περίπου 9% πιο γρήγορα από ό,τι προβλέπεται θεωρητικά. Η ανακοίνωση του καθηγητή, που έχει κερδίσει βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη ότι “σκοτεινή ενέργεια” η οποία αποτελεί περίπου το 70% της μάζας – ενέργειας του σύμπαντος, δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες.

“Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί με την κοσμολογία, πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά το πρόβλημα της επιτάχυνσης της επέκτασης του σύμπαντος”, δήλωσε στους New York Times η φυσικός Λάιζα Ράνταλ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Μαζί με άλλους επιστήμονες επισημαίνουν ότι, αν η σκοτεινή ενέργεια συνεχίσει τον “καλπασμό” της με τον σημερινό ρυθμό, τότε προβάλλονται στον ορίζονται δύο σενάρια.

Στο πρώτο, τα πάντα στο Διάστημα θα έχουν απομακρυνθεί πια τόσο πολύ από τη Γη, ώστε τίποτα δεν θα είναι ορατό στον ουρανό, αλλά θα υπάρχει απόλυτο σκοτάδι.

Το δεύτερο σενάριο περιγράφει τον απόλυτο εφιάλτη, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή των πάντων.

Η δράση της “σκοτεινής ενέργειας” θα μπορούσε να επηρεάσει και τα μικροσκοπικά σωματίδια της ύλης με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζει τα άστρα.

Αυτό σημαίνει ότι η ύλη θα αρχίσει να διαλύεται εκ των έσω, καθώς τα υποατομικά σωματίδια – που αποτελούν τα βασικά συστατικά της ύλης – θα απομακρυνθούν το ένα από το άλλο, διαρρηγνύοντας κάθε δεσμό της ύλης, καταστρέφοντας τη Γη και το σύμπαν ολόκληρο.

Ωστόσο, οι ερευνητές εκφράζουν την ελπίδα ότι η “σκοτεινή ενέργεια” θα “φρενάρει” μελλοντικά, αποτρέποντας την απομάκρυνση των σωματιδίων και την καταστροφή.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ