Το Σάββατο η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής μετά την παραίτηση Δημητρίου

Στην εκλογή του επισκόπου Χριστουπόλεως Μακάριου για την Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας, προέβη η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, ενώ η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής μετά την παραίτηση του κ. Δημητρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας προκρίθηκε να διατηρηθεί ενιαία και να μην κατατμηθεί σε Αρχιεπισκοπή Σίδνεϊ και στις μητροπόλεις Μελβούρνης, Βικτώριας και Αδελαΐδας. Η εκλογή του επισκόπου Χριστουπόλεως Μακάριου υπήρξε ομόφωνη και θεωρείται ”καθαρά πατριαρχική επιλογή”.

Ο επίσκοπος Χριστουπόλεως γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1973. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στη Χριστιανική Ηθική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, στην Ιστορία της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στη Βιοηθική στο Πανεπιστήμιο Monash. To 2002 υπέβαλε διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή Κρήτης υπό τον τίτλο«Κλωνοποίηση: Θεραπευτικές και αναπαραγωγικές προοπτικές και ενδεχόμενες συνέπειες αυτής» και αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής με ”άριστα”.

Το εναρκτήριο θέμα της χθεσινής πρώτης ημέρας της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ήταν η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρουσίασε στη Σύνοδο την παραίτηση του κ. Δημητρίου η οποία έγινε αποδεκτή. Ωστόσο, δεν έγινε δεκτό το αίτημα του κ. Δημητρίου η παραίτηση να ισχύσει από 1η Ιουνίου προκειμένου να κλείσει τις τελευταίες εκκρεμότητες και η Σύνοδος αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Αμερικής και του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ