Νέες αποκαλύψεις για τον serial killer της Κύπρου – Έτσι σκότωσε την 30χρονη από το Νεπάλ

Με χτύπημα στο κεφάλι φαίνεται ότι σκότωσε την Ασμίτα 30 ετών από το Νεπάλ ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο. Αυτό φαίνεται ότι έδειξε η νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό της 30χρονης με τη συνδρομή ανθρωπολόγων.

Σύμφωνα με το philenews.com, η νεκροψία στη σορό της άτυχης γυναίκας που συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα, έδειξε ότι ο 35χρονος που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “Ορέστης” άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκότωνε τα θύματά του. Ενώ κάποιες γυναίκες τις σκότωσε δια στραγγαλισμού ή δια στραγγαλισμού με κεφαλοκλείδωμα, στην περίπτωση της Ασμίτα την σκότωσε με χτύπημα στο κεφάλι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η δολοφονία της συνέβη πέρσι το καλοκαίρι και όπως ανέφερε ο ίδιος, την σκότωσε μέσα στο όχημά του όταν βρίσκονταν στην περιοχή που ανεγειρόταν το νέο εμπορικό κέντρο στη Λευκωσία.

Οι ιατροδικαστές και οι ανθρωπολόγοι θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους και θα αναμένουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα ώστε τελεσίδικα να δώσουν την έκθεσή τους στην Αστυνομία για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την 30χρονη αλλοδαπή, η σορός της οποίας είχε εντοπιστεί σε πηγάδι κοντά στο πεδίο βολής Ορούντας.

Στο μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα περατώθηκαν και οι χθεσινές έρευνες από τις δύο λίμνες προς αναζήτηση των σορών της Μαρικάρ Βαλτέζ στην Κόκκινη λίμνη και της 6χρονης Σιέρρα Γκράτζε στη λίμνη Ξυλιάτου. Εάν μέχρι το Σαββατοκυρίακο δεν εντοπιστούν οι σοροί, τότε δεν αποκλείεται να ζητηθεί η συνδρομή ραντάρ από τη Βρετανία.

Χθες, εξάλλου, σε δηλώσεις του από την Κόκκινη λίμνη ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι η Αστυνομία προχωρεί σταθερά αξιολογώντας καταθέσεις και τεκμήρια, ενώ λαμβάνονται πληροφορίες από πολίτες οι οποίες διερευνώνται. Παράλληλα ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους εμπειρογνώμονες της Scotland Yard. «Υπάρχει μεγάλη ροή πληροφοριών από πολίτες οι οποίες αξιολογούνται και λαμβάνονται αποφάσεις ως προς τις περαιτέρω ενέργειες», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει την ανάλυση των ηλεκτρονικών δεδομένων και οι ανακριτές της υπόθεσης βρίσκονται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών. «Το έργο της ανακριτικής ομάδας είναι αρκετά μεγάλο», είπε.

Στο μεταξύ, τρεις ποινικούς ανακριτές διόρισε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για τη διεξαγωγή ποινικής/πειθαρχικής ανάκρισης σε σχέση με τον τρόπο που οι κατά καιρούς υποβληθείσες καταγγελίες αναφορικά με ελλείποντα πρόσωπα έτυχαν διερεύνησης και/ή αντιμετώπισης και γενικά χειρισμού από πλευράς Αστυνομίας. Την έρευνα θα διενεργήσουν το μέλος της Αρχής Άθως Κανναουρίδης, δικηγόρος, και οι δικηγόροι Χριστίνα Σκουλιά και Λεωνίδας Χατζηπέτρου. Οι έρευνες θα διεξαχθούν υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Αρχής.

Πηγή πληροφοριών: philenews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ