Έφηβη πάσχει από σπάνια αμνησία – Ο εγκέφαλός της “σβήνει” τις αναμνήσεις της κάθε μέρα – ΦΩΤΟ

Η 16χρονη Caitlin Little δεν μπορεί να θυμηθεί ποια ημέρα της εβδομάδας είναι, ποια μαθήματα παρακολουθεί στο σχολείο ή ακόμα και πώς να ανοίξει την πόρτα από το βανάκι της οικογένειάς της, έπειτα από ένα χτύπημα που είχε στο κεφάλι.Όταν κάθε βράδυ η έφηβη πέφτει για ύπνο, ο εγκέφαλός της «σβήνει» τις αναμνήσεις της ημέρας κι εκείνη ξυπνά το επόμενο πρωί έχοντας ξεχάσει κυριολεκτικώς τα πάντα. Οι γιατροί μέχρι στιγμής δηλώνουν ανίκανοι να βρουν τη θεραπεία γι’ αυτή την περίεργη μορφή αμνησίας.Τον Οκτώβριο του 2017, η Caitlin συμμετείχε σε μια προπόνηση στην ύπαιθρο όταν χτυπήθηκε από συμπαίκτη της στο κεφάλι. Οι γονείς της την πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο του Greensboro της Βόρειας Καρολίνα όπου οι γιατροί διέγνωσαν διάσειση και ότι η μνήμη της θα επανέλθει φυσιολογικά μέσα σε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το Fox 8.

Όμως έχουν ήδη περάσει 18 μήνες και η 16χρονη σήμερα Caitlin δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα πάνω από 12 ώρες.Η μορφή αμνησίας από την οποία πάσχει η Caitlin αναγκάζει τον εγκέφαλό της να κάνει «reset» κάθε βράδυ με συνέπεια να σβήνονται όλες οι μνήμες της ημέρας.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι η έφηβη πάσχει από μια μορφή «πρόωρης αμνησίας», η οποία είναι η αδυναμία καταγραφής νέων αναμνήσεων μετά από το γεγονός που προκάλεσε την αμνησία.Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία γι’ αυτό, αλλά υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που βοηθούν τον ασθενή να καταγράφει τις μνήμες του, όπως το ημερολόγιο, σημειώσεις, η συμπαράσταση της οικογένειας και συνεδρίες με ειδικό.Η Caitlin κάθε πρωί ξυπνάει πιστεύοντας ότι μόλις ξύπνησε από τον τραυματισμό της. Και ο πατέρας της κάθε πρωί της εξηγεί τι ακριβώς έχει συμβεί για να τη βοηθήσει.Η αδελφή της δήλωσε στο Fox 8 ότι όλη η οικογένεια έχει γεμίσει το σπίτι post it για να βοηθήσουν την 16χρονη στις καθημερινές της δραστηριότητες και ενέργειες μέσα στο σπίτι αλλά και έξω από αυτό.

«Αυτό σου αρέσει πολύ», «συνήθως τρως αυτό», «χρησιμοποίησε αυτό» και άλλες τέτοιου είδους παραινέσεις είναι σημειωμένες στα post it αυτά.Σύμφωνα με μια ανάρτηση στη σελίδα του Ιδρύματος GoFundMe, η Caitlin και η οικογένειά της έχουν ήδη συναντηθεί με μια ομάδα ιατρών στο Τέξας για να δοκιμάσουν μια νέα πειραματική θεραπεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ