Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή – Νεκροί 4 Ισραηλινοί και 16 Παλαιστίνιοι

Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί στο Ισραήλ από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για τα δύο τελευταία θύματα, ούτε διευκρίνισε αν ήταν Ισραηλινοί πολίτες. Νωρίτερα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Ασντόντ από έκρηξη ρουκέτας.

Οι εχθροπραξίες κλιμακώθηκαν σήμερα, δεύτερη ημέρα της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των ενόπλων ισλαμιστικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στα 20 αφού από το Σάββατο έχουν σκοτωθεί 16 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι 12 σήμερα. Τουλάχιστον οι έξι από αυτούς ήταν μαχητές, μέλη ένοπλων ομάδων, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι νωρίς το βράδυ συνεχίζονταν οι εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τον παλαιστινιακό θύλακα. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, από την πλευρά τους, συνεχίζουν ακατάπαυστα τα πλήγματα εναντίον της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε να συνεχιστούν τα “μαζικά πλήγματα” και να σταλούν ενισχύσεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από το Σάββατο έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα προς το Ισραήλ περίπου 600 ρουκέτες, εκ των οποίων οι 510 έφτασαν στο ισραηλινό έδαφος και οι 35 έπληξαν αστικές περιοχές, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του ισραηλινού στρατού. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι έχει πλήξει περισσότερους από 250 στόχους της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ και ότι στοχοθέτησε κατά κύριο λόγο εργαστήρια κατασκευής ρουκετών, αποθήκες όπλων, βάσεις και μια σήραγγα που κατέληγε στο Ισραήλ.

Ένα κτίριο που στέγαζε την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Χαμάς, στην Πόλη της Γάζας, ισοπεδώθηκε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ