Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επίβλεψε στρατιωτικά γυμνάσια με δοκιμαστικές βολές πυραύλων

Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε το Σάββατο δοκιμαστικές βολές με πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων και τακτικών, κατευθυνόμενων όπλων στην Ανατολική Θάλασσα σε στρατιωτικά γυμνάσια που επίβλεψε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Σκοπός των στρατιωτικών γυμνασίων ήταν η δοκιμή απόδοσης «μεγάλου διαμετρήματος, μεγάλης εμβέλειας πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων και τακτικών κατευθυνόμενων όπλων», τόνισε η ίδια πηγή.

Ο Κιμ έδωσε την εντολή των δοκιμαστικών βολών και υπογράμμισε την ανάγκη της «αύξησης της πολεμικής ικανότητας για την υπεράσπιση της πολιτικής κυριαρχίας και της οικονομικής αυτάρκειας» της Βόρειας Κορέας μπροστά σε απειλές και εισβολές, συνέχισε το δημοσίευμα.

Η ανακοίνωση ήρθε μια μέρα μετά την τελευταία εκτόξευση πολλαπλών πυραύλων μικρού βεληνεκούς προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σε μια απόπειρα της Πιονγκιάνγκ, σύμφωνα με αναλυτές, για άσκηση πίεσης προς την Ουάσινγκτον να υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, έπειτα από την αποτυχημένη έκβαση της συνόδου κορυφής τον Φεβρουάριο.

Η τελευταία δοκιμή προκάλεσε την αντίδραση της Σεούλ, η οποία ζήτησε από τον βόρειο γείτονά της να «σταματήσει τις ενέργειες που κλιμακώνουν την στρατιωτική ένταση στην κορεατική χερσόνησο», ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με τον Κιμ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ