Κοντά στο 1 τρισ. δολάρια η χρηματιστηριακή αξία της Apple

Η μετοχή της Apple αυξήθηκε σχεδόν 5% την Τετάρτη, ωθώντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ξανά προς το 1 τρισ. δολάρια, καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματα και οι αισιόδοξες προβλέψεις της καθησύχασαν τους επενδυτές που ανησυχούσαν για την επιβράδυνση της δραστηριότητάς της.

Η Apple έσπασε τον Αύγουστο το όριο του 1 τρισ. δολαρίων στην κεφαλαιοποίησή της, αλλά στη συνέχεια αυτή υποχώρησε εν μέσω ενδείξεων ασθενούς ζήτησης για τα νέα της iPhone, ιδιαίτερα στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου όσον αφορά τα smartphone.

H μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν περίπου στα 210 δολάρια στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street, έχοντας κλείσει την Τρίτη στα 200,67 δολάρια, τιμή που αντιστοιχεί σε χρηματιστηριακή αξία 970 δις. δολαρίων της εταιρείας. Με την τιμή αυτή της μετοχής, η Apple έρχεται δεύτερη σε κεφαλαιοποίηση στον κόσμο μετά τη Microsoft.

Αν και οι πωλήσεις της Apple μειώθηκαν ξανά στο δεύτερο τρίμηνο, τα έσοδά της από υπηρεσίες ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street και η εταιρεία προβλέπει ένα θετικό τρίτο τρίμηνο. Τουλάχιστον έξι χρηματιστηριακές εταιρείες αύξησαν τον στόχο για τη μετοχή της, με την Jefferies να κάνει την πιο επιθετική κίνηση, αυξάνοντας τον στόχο κατά 50 δολάρια στα 210 δολάρια.

Αναλυτές σημείωναν ότι η ζήτηση για iPhone στην Κίνα πηγαίνει καλύτερα, καθώς η Apple μείωσε τις τιμές, αναβάθμισε το πρόγραμμα χρηματοδότησης των συσκευών της και επωφελήθηκε από τη βελτίωση του κλίματος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Πηγή πληροφοριών: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ