Εκλογές στην Ισπανία – Οι Ciudadanos διεκδικούν τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος Πολίτες (Ciudadanos) Άλμπερτ Ριβέρα δήλωσε ότι το κόμμα του θα αναλάβει την ηγεσία της αντιπολίτευσης της χώρας, μετά τη νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ισπανία.

«Θα παρακολουθούμε στενά την κυβέρνηση του (ηγέτη των Σοσιαλιστών Πέδρο) Σάντσεθ και του Ποδέμος (…) Είμαστε τώρα επικεφαλής της αντιπολίτευσης», είπε ο Ριβέρα απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του στη Μαδρίτη αργά το βράδυ.

Με πάνω από το 99% των ψήφων πλέον καταμετρημένο, το Σιουδαδάνος οδεύει να καταλάβει 57 έδρες από τις 350 της ισπανικής Βουλής, ενώ το Λαϊκό Κόμμα (PP) 66. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται βαριά ήττα για το παραδοσιακό κόμμα εξουσίας της ισπανικής δεξιάς, που είχε 137 έδρες στην προηγούμενη Βουλή.

Οι Σοσιαλιστές εξασφαλίζουν 123 έδρες και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Ποδέμος 42, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, κάτι που σημαίνει πως χρειάζονται άλλες 11 έδρες για να εξασφαλίσουν πλειοψηφία.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ