Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών στην Κόκκινη Λίμνη στην Κύπρο

Συγκλονιστικές οι εξελίξεις σε σχέση με τις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό σορών σε Κόκκινη Λίμνη και Ξυλιάτο.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας επιβεβαίωσε έμμεσα ότι τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό είναι «αυτά τα οποία έψαχναν», δηλαδή οι ταξιδιωτικές βαλίτσες στις οποίες, σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου, βρίσκονται τρεις σοροί.

Οι τρεις σοροί τις οποίες ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος πέταξε εντός της κόκκινης λίμνης φέρεται να ανήκουν στην 36χρονη Livia Florentina Bunea, στο μόλις 8 ετών κοριτσάκι της, Elena Natalia Bunea, από τη Ρουμανία και στην 30χρονη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες.

Τα δύο αντικείμενα δεν έχουν ανασυρθεί και σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής η επιχείρηση ανάσυρσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα. Όσον αφορά στην τρίτη ταξιδιωτική βαλίτσα, η οποία δεν έχει εντοπιστεί, αναμένεται να συνεχιστούν οι έρευνες με τη ρομποτική κάμερα για να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τις άλλες δύο.

Το σχέδιο δράσης είναι να μπει σκάφανδρο και να ανασυρθούν τα δύο αντικείμενα.

Σε ερώτηση πόση ώρα υπολογίζουν να διαρκέσει η επιχείρηση, ο λ. Τράγκολας ανέφερε ότι θα είναι «ανάλογα με τις δυσκολίες, γιατί πρέπει με κάθε προσοχή όπως είναι τα αντικείμενα κάτω να ανασυρθούν με το ίδιο σχήμα χωρίς να αλλοιωθεί οτιδήποτε».

Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ορέστης», με χειροπέδες στα χέρια και υπό τη συνοδεία αστυνομικών, κατευθύνθηκε στην Κόκκινη Λίμνη το Μεγάλο Σάββατο όπου υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο στους αστυνομικούς.

Αίνιγμα αποτελεί αντικείμενο που εντοπίστηκε στη λίμνη του Ξυλιάτου, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό της 6χρονης Sierra. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής το αντικείμενο που βρέθηκε έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις, χωρίς όμως να προμηνύει κάποια εξέλιξη σε σχέση με την πορεία των ερευνών.

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ