Σοκ στην Ινδονησία: Πάνω από 100 εργαζόμενοι για τις εκλογές νεκροί λόγω… εξάντλησης

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος περισσότερων από 100 εργαζομένων για τις εκλογές στην Ινδονησία και αστυνομικών από εξάντληση κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ημερήσιας ψηφοφορίας παγκοσμίως, με τις εκκλήσεις να αναθεωρηθεί το νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά τις ταυτόχρονες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές να είναι έντονες.

Πάνω από 7 εκατομμύρια εργαζόμενοι απασχολήθηκαν καθώς 245.000 υποψήφιοι συμμετείχαν στη διαδικασία για 20.000 θέσεις, σύμφωνα με την Γενική Εκλογική Επιτροπή της Ινδονησίας. Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι μέχρι την Τετάρτη είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος 139 αξιωματούχων, ενώ η Επιτροπή υποστήριξε ότι πάνω από 500 αρρώστησαν μετά την ψηφοφορία.

Οι πρώτες για τη χώρα ταυτόχρονες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στις 17 Απριλίου είχαν μεγάλη συμμετοχή, η οποία εκτιμάται στο 81% ενός συνόλου 193 εκατομμυρίων επιλέξιμων ψηφοφόρων. Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, αν και ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο Joko Widodo κερδίζει με σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

Πάντως όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, το ζήτημα των ξεχωριστών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών θα συζητηθεί άμεσα στο Κοινοβούλιο της Ινδονησίας.

Πηγή πληροφοριών και φωτό: Bloomberg

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ