Πώς σχολιάζει η Νότια Κορέα την προγραμματισμένη συνάντηση Πούτιν – Ουν στη Ρωσία

Η Νότια Κορέα θα αντιμετώπιζε ευνοϊκά το ταξίδι που προγραμματίζει να κάνει στη Ρωσική Ομοσπονδία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, διότι ενδέχεται να δώσει ώθηση στην προσπάθεια αποπυρηνικοποίησης της Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε πηγή προσκείμενη στον Κυανό Οίκο — τη νοτιοκορεάτικη προεδρία — σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να επισκεφθεί τη Ρωσία και πιστεύω ότι αυτό θα ήταν καλό για τη Νότια Κορέα διότι αποτελεί μέρος της διαδικασίας για την αποπυρηνικοποίηση [της κορεατικής χερσονήσου] και ενδέχεται να φέρει καλά αποτελέσματα», είπε η πηγή αυτή σε δημοσιογράφους, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η πηγή έκανε τη δήλωση αυτή στην Αστάνα, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, όπου αφίχθη ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν την Κυριακή για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης την πληροφορία πως ο Μουν ανέλαβε να μεταφέρει ένα προσωπικό μήνυμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον Κιμ.

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω το περιεχόμενο [του μηνύματος], όμως πιστεύω ότι θα επιδοθεί, μαζί με μια ενημέρωση για τη σύνοδο Νότιας Κορέας-ΗΠΑ, όταν διεξαχθεί διακορεατική σύνοδος», ανέφερε η πηγή, σύμφωνα με το Γιονάπ [1].

Μουν και Τραμπ συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον νωρίτερα αυτόν τον μήνα, λίγο καιρό μετά τη δεύτερη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας στο Ανόι του Βιετνάμ, στα τέλη του Φεβρουαρίου, που ολοκληρώθηκε πρόωρα χωρίς να υπάρξει ουδεμία συμφωνία για το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης.

Το Κρεμλίνο ανήγγειλε χθες ότι ο Κιμ θα ταξιδέψει στη Ρωσία για μια συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν πριν από τα τέλη του Απριλίου. Υπάρχει φημολογία ότι η συνάντηση κορυφής Κιμ-Πούτιν μπορεί να γίνει στην πόλη Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε προ ημερών στη δοκιμή ενός νέου, «τακτικού», κατευθυνόμενου όπλου.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ