“Μετακομίζουν” στην Αφρική ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν – Βαρύς ο λογαριασμός για τους Βρετανούς φορολογουμένους – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στην Αφρική αναμένεται να μετακομίσουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ για μερικούς μήνες αναλαμβάνοντας και οι δύο έντονο φιλανθρωπικό έργο και ανθρωπιστική δράση. Ωστόσο, υπάρχουν έντονοι φόβοι για την ασφάλεια του πριγκιπικού ζεύγους και αναμένεται να ληφθούν δρακόντεια μέτρα κάτι που θα κοστίσει πολύ στους Βρετανούς φορολογουμένους.

Όπως ακούγεται, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ σκέφτονται να ζήσουν πιθανόν στην Μποτσουάνα ή στη Νότια Αφρική αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο για την Κοινοπολιτεία. Η κυβέρνηση και τα Ανάκτορα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή για τον ρόλο που θα μπορούσε να αναλάβει ο Χάρι και πόσο θα κοστίσει το ταξίδι. Η Μητροπολιτική Αστυνομία εξέφρασε έντονη ανησυχία για το κόστος της ασφάλειας του ζεύγους και του νεογέννητου παιδιού τους.

Το κόστος ασφαλείας της βασιλικής οικογένειας ανέρχεται στα 145 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ασφάλεια των Σάσεξ θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά 1,3 εκατ. ευρώ επιπλέον. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η μισθοδοσία των αξιωματικών που θα βρίσκονται στην υπηρεσία του πρίγκιπα στην Ασφάλεια, καθώς και η ιατρική, ασφαλιστική κάλυψη, το ταξίδι και το κόστος διαμονής και διαβίωσης.

Η ειδική αυτή αποστολή μπορεί να διαρκέσει έξι μήνες ή τέσσερις μήνες ανά έτος για δύο χρόνια. Η Μποτσουάνα όπου το ζευγάρι γιόρτασε τα 36α γενέθλια της Μέγκαν αλλά και το Μαλάουι είναι οι δύο πρώτες χώρες στην προτίμηση του ζεύγους με την κάθε χώρα βέβαια να έχει τα δικά της θέματα ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ