Σκάνδαλο διαφθοράς στο Περού οδήγησε έναν πρώην πρόεδρο στην αυτοκτονία και έναν άλλο στην εντατική

Ο πρώην πρόεδρος του Περού Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, ο οποίος έχει προφυλακιστεί στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς Odebrecht, μεταφέρθηκε κατεπειγόντως σε νοσοκομείο, καθώς παρουσίασε υψηλή πίεση.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένας άλλος πρώην πρόεδρος, ο Άλαν Γκαρσία, που εμπλεκόταν στο ίδιο σκάνδαλο, αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο κεφάλι όταν αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του για να τον συλλάβουν.

Ο Κουτσίνσκι “μεταφέρθηκε στην Αγγλοαμερικανική Κλινική επειδή παρουσίασε υψηλή αρτηριακή πίεση” είπε ο βουλευτής Χιλμπέρτ Βιολέτα, ο ασκών χρέη προέδρου στο κόμμα του πρώην προέδρου. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό RPP είπε επίσης ότι ο 80χρονος πολιτικός νοσηλεύεται στην εντατική.

Ο “PPK”, όπως τον αποκαλούν οι Περουβιανοί από τα αρχικά του ονόματός του, ανέλαβε την προεδρία το 2016. Δύο χρόνια αργότερα παραιτήθηκε –ο πρώτος πρόεδρος της χώρας που εγκαταλείπει το αξίωμα– λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της βραζιλιάνικης κατασκευαστικής εταιρείας Odebrecht. Ο όμιλος αυτός υποστηρίζει ότι κατέβαλε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες συμβούλων που συνδέονταν άμεσα με τον Κουτσίνσκι την εποχή που ήταν υπουργός, μεταξύ 2004-13.

Ο Κουτσίνσκι συνελήφθη και προφυλακίστηκε την περασμένη Τετάρτη.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ