Δηλώσεις Σολτς και Βέμπερ για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων είναι το κεντρικό θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ, αλλά και στα γερμανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ των πρώτων που αντέδρασαν ήταν ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζει την ελπίδα η πυροσβεστική να καταφέρει να θέσει σύντομα την φωτιά υπό έλεγχο και να διασώσει τον Καθεδρικό. «Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι με τις φίλες και τους φίλους στην Γαλλία», προσθέτει.

Με ανάρτηση στα γαλλικά στον λογαριασμό του στο Twitter ο επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές Μάνφρεντ Βέμπερ εκφράζει την «βαθιά θλίψη» του ενώπιον των «φρικτών εικόνων» από το Παρίσι. «Με όλη μου την καρδιά με τις Γαλλίδες και τους Γάλλους», αναφέρει ο βαυαρός πολιτικός.

Από την πλευρά της Εκκλησίας, ο πρεσβύτερος του Καθεδρικού Ναού της Κολωνίας Γκερντ Μπάκνερ δήλωσε σοκαρισμένος: «Είναι συγκλονιστικό να βλέπει κανείς αυτές τις εικόνες. Είναι φρικτό να το ζει κανείς. Η σκέψη μας είναι στους Καθολικούς και σε όλους τους Γάλλους. Θρηνούμε μαζί τους», δήλωσε ο ιερέας, ενώ εξήγησε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τον Καθεδρικό της Κολωνίας είναι πιο περιορισμένος, καθώς το καμπαναριό είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και όχι από ξύλο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ναός δεν υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τους βομβαρδισμούς στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, παρότι η πόλη είχε σχεδόν ισοπεδωθεί.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ