Εικόνες-σοκ του νεκρού Αντριάν Μουρατάι από τη ληστεία στο αεροδρόμιο των Τιράνων – ΒΙΝΤΕΟ

Η αλβανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός, κατά την ανταλλαγή πυρών με τους ληστές της χρηματαποστολής στο αεροδρόμιο των Τιράνων χθες στην Αλβανία, είναι ο Αντβίν Μουρατάι.

Πρόκειται για τον βαρυποινίτη δραπέτη από τις φυλακές των Τρικάλων το 2013. Ο Μουράτι σκοτώθηκε λίγο έξω από το αεροδρόμιο, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει με τα άλλα μέλη της συμμορίας που νωρίτερα είχαν αρπάξει σάκους με δέκα εκατομμύρια ευρώ (!) από αεροσκάφος των αυστριακών αερογραμμών.

Το «χτύπημα» θύμιζε πραγματικά σενάριο ταινίας δράσης. Έγινε την ώρα που το αεροσκάφος φόρτωνε τα χρήματα στην πίστα και ετοιμαζόταν για απογείωση.

Δεν είναι, ωστόσο, γνωστό εάν ο Αντβίν Μουρατάι σκοτώθηκε από όπλο της αστυνομίας ή της ομάδας ληστών, οι οποίοι διαφεύγουν μαζί με τα χρήματα αλλά, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι γνωστοί πλέον στις Aρχές.

Η αστυνομία, μάλιστα, θεωρεί τον Μουρατάι εγκέφαλο της σπείρας και διοργανωτή άλλων δυο ακόμα ληστειών που έγιναν στο αεροδρόμιο των Τιράνων το 2016 και το 2017.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2016 τρία άτομα είχαν εισβάλει στο αεροδρόμιο και αφαίρεσαν από όχημα χρηματαποστολής που επρόκειτο να μεταφορτώσει σε αεροπλάνο σάκους που περιείχαν 1.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα. Τον Φεβρουάριο του 2017 ένοπλοι είχαν ακινητοποιήσει όχημα χρηματαποστολής λίγο έξω από το αεροδρόμιο και είχαν αφαίρεσαν 3.500.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, νέες εικόνες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από μέσα ενημέρωσης στην Αλβανία. Δείχνουν τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της ληστείας – μαμούθ, λίγο πριν το μακελειό.

Εκείνος χωρίς καν να προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα του ένας συνεργός με κρυμμένο το πρόσωπό του και ένα όπλο στα χέρια.

Υπάρχουν, πάντως, πληροφορίες πως ο Μουρατάι φορούσε λαστιχένια μάσκα για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Οι εικόνες από τα ΜΜΕ στην Αλβανία είναι αποκαλυπτικές. Οι ληστές έφτασαν στο αεροδρόμιο με ένα λευκό βανάκι και μετά την ληστεία προσπάθησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Μουρατάι. Στις εικόνες φαίνεται και το βαν που εγκατέλειψαν μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Πηγή: reporttv

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ