Πάτησε τον όρκο της και έφαγε ιταλικό φαγητό στα 94 της χρόνια – ΦΩΤΟ

Η 94χρονη Όντρεϊ Προύντενς δοκίμασε για πρώτη φορά πίτσα παρά τον όρκο που είχε δώσει στον σύζυγό της, που ως αιχμάλωτος πολέμου από τα στρατεύματα του Μουσολίνι είχε γνωρίσει την ανέχεια και την απόλυτη πείνα.

Η ‘Όντρεϊ, που ήταν νοσοκόμα τον καιρό του πολέμου, ήταν παντρεμένη με τον Τζακ για 63 χρόνια. Ο Τζακ πέθανε πριν από 10 χρόνια σε ηλικία 89 ετών και πλέον η Όντρεϊ δοκιμάζει νέα ιταλικά φαγητά. Μέχρι στιγμής έχει δοκιμάσει πίτσα με ζαμπόν και ανανά ενώ την επόμενη φορά θέλει πίτσα με περισσότερο τυρί. Η υπέργηρη χαρακτήρισε την πίτσα “ολόκληρο γεύμα πάνω σε μεγάλο κομμάτι ψωμί”.

Η Όντρεϊ είχε κάνει τη συμφωνία με τον σύζυγό της όταν εκείνος απελευθερώθηκε από το ιταλικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο τέλος του πολέμου. Επιβίωσε τρώγοντας καθημερινά ένα μπολ σούπας από σέλινο. Ο Τζακ κατετάγη στον βρετανικό στρατό στα 18 του χρόνια και έπεσε αιχμάλωτος των Γερμανών στη βόρεια Αφρική το 1942.

Έπειτα από 2,5 χρόνια σε γερμανικό στρατόπεδο μεταφέρθηκε στην Ιταλία. Το ζευγάρι ωστόσο δεν απέφευγε το γερμανικό φαγητό, όπως το στρούντελ, λέγοντας ότι οι Γερμανοί τού φέρθηκαν κόσμια και πως ήταν ευγενικοί μαζί του.

Μετά τον θάνατο του Τζακ, η Όντρεϊ άρχισε να δοκιμάζει ιταλικά φαγητά, όπως σπαγγέτι μπολονέζ. Τον Ιανουάριο υπέστη εγκεφαλικό και σκέφτηκε αυτό ήταν, τελείωσε. Έτσι, στην κορυφή της λίστας επιθυμιών της πριν φύγει από τη ζωή ήταν να φάει πίτσα. Κι έκτοτε δοκιμάζει όλες τις γεύσεις που υπάρχουν.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ