«Η απομάκρυνση των αμάχων από την Μπαγούζ δεν θα αποδυναμώσει τον ISIS»

Ένας εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους διαμήνυσε ότι η εκτόπιση “των αδύναμων και των φτωχών” από την Μπαγούζ της Συρίας, τον τελευταίο θύλακα της εξτρεμιστικής οργάνωσης, δεν πρόκειται να αποδυναμώσει τους τζιχαντιστές.

“Πιστεύετε ότι η εκτόπιση των αδύναμων και των φτωχών από την Μπαγούζ θα αποδυναμώσει το Ισλαμικό Κράτος; Όχι” λέει ο Άμπι αλ Χάσαν αλ Μουχάτζερ σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το Al Furqan, ένα προπαγανδιστικό όργανο που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Η ήττα των τζιχαντιστών στην Μπαγούζ θα σημάνει και το τέλος του ελέγχου του σε κατοικημένες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, τις οποίες είχε καταλάβει το 2014. Ωστόσο, τοπικοί και Δυτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η οργάνωση παραμένει απειλή για την περιοχή.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), του αραβοκουρδικού συνασπισμού που μάχεται το ΙΚ με τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, προσπαθούν να ανακαταλάβουν αυτόν τον τελευταίο θύλακα στην ανατολική Συρία. Όμως η παρουσία πολλών αμάχων –κυρίως των οικογενειών των ξένων τζιχαντιστών– καθυστερεί τις επιχειρήσεις. Αρκετές χιλιάδες πάντως έχουν ήδη φύγει από την περιοχή και έχουν μεταφερθεί σε καταυλισμούς εκτοπισμένων.

Οι επιχειρήσεις των Κούρδων και Αράβων μαχητών δυσχεραίνονται επίσης από την αντίσταση των τζιχαντιστών οι οποίοι κρύβονται σε υπόγειες σήραγγες.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ