Μαρτυρία στον ΑΝΤ1: Σοκαρισμένοι οι Έλληνες της Νέας Ζηλανδίας μετά τη σφαγή – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκαρισμένοι είναι οι Έλληνες της Νέας Ζηλανδίας μετά το μακελειό στην Κράιστσερτς, όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Μερεντίτης, κάτοικος της περιοχής επί 30 χρόνια.

“Είμαστε ακόμη σε σοκ. Ακόμη ο κόσμος δεν μπορεί αν το πιστέψει τι έχει γίνει. Ελικόπτερα πετάνε όλο το βράδυ πάνω από την πόλη. Χθες που πήγα να ανοίξω το μαγαζί ήταν πολύ στεναχωρημένα τα άτομα που περνούσαν και κάναμε φαγητό για τις οικογένειες των θυμάτων που ήταν μαζεμένοι σε κτίριο κοντά στο νοσοκομείο. Πήγα κι εγώ και εκεί είδα τα άτομα που ήταν έκλαιγαν, γυναίκες, τα παιδιά έκλαιγαν… Είχε έρθει η πρωθυπουργός και τους μίλησε επί 20 λεπτά, εμείς είμαστε μια χώρα φιλική, βία δεν γεννήθηκε εδώ, η βία ήρθε εδώ. Αυτός δεν είναι γεννημένος εδώ… Δεν νομίζω ότι αυτό έχει ξαναγίνει ποτέ εδώ” είπε ο κ. Μερεντίτης.

“Ο λόγος που άνοιξα το μαγαζί μου είναι για να δείξουμε εδώ ότι δεν μπορεί η τρομοκρατία να μας σταματήσει. Και μίλησα με μουσουλμάνους, ένας φίλος μου έχασε τρεις γνωστούς του, εμείς δεν εχουμε εδώ να μοιράσουμε κάτι, απλώς δεθήκαμε τώρα πιο πολύ. Ο κόσμος εδώ δεν έχει γνωρίσει τέτοια βία ποτέ. Δεν θα υπάρξουν αντίποινα” πρόσθεσε ο κ. Μερεντίτης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ