Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης Αντρέ Πρεβέν – ΒΙΝΤΕΟ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο διάσημος συνθέτης, πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας, Αντρέ Πρεβέν. Στη μακρόχρονη καριέρα του κέρδισε τέσσερα Όσκαρ για τη δουλειά του στον κινηματογράφο και 10 Grammy για τη δισκογραφία του.

Γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1929. Το 1938 η οικογένειά του μετακόμισε στο Παρίσι και έναν χρόνο μετά στο Λος Άντζελες. Το 1943 έγινε πολίτης των ΗΠΑ. Επηρεάστηκε από έναν θείο του που ήταν μουσικός διευθυντής στα στούντιο της Universal.

Δούλευε για την MGM από την εποχή που ήταν ακόμη στο γυμνάσιο, το 1946 καθώς τον είχαν εντοπίσει από το μουσικό τμήμα των κινηματογραφικών στούντιο για τη δουλειά του στο τοπικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Προτάθηκε για 11 Όσκαρ κερδίζοντας τελικά τα 4, για την “Ωραία μου Κυρία”, τη “Ζιζί”, την “Τροτέζα” και την “Porgy and Bess”

Έκανε πέντε γάμους κι είχε 10 παιδιά. Τον πρώτο με την τραγουδίστρια της τζαζ Μπέτε Μπένετ, τη δεύτερη με την Ντόρι Λάνγκαν (στιχουργός με την οποία έγραψε τα ωραιότερα του τραγούδια), τη Χέδερ Σνέντον και τη βιολονίστρια Αν – Σοφί Μάτερ. Πριν από τη Σνέντον και μετά την Ντόρι Πρεβέν, ο Αντρέ Πρεβέν παντρεύτηκε τη Μία Φάροου, αφού χώρισε εξαιτίας της την Ντόρι Πρεβέν, όπως θα γινόταν και λίγο αργότερα από την πλευρά της Μία Φάροου που θα τον χώριζε για τον Γούντι Αλεν.

Πριν χωρίσουν το 1979 έκαναν τρία παιδιά μαζί – τα δίδυμα Μάθιου και Σάσα το 1970 και τον Φλέτσερ το 1974. Στη συνέχεια υιοθέτησαν δύο παιδιά από το Βιετνάμ και τη Σουν Γι από την Κορέα. Ο Πρεβέν, στο άκουσμα της σχέσης της Σουν Γι με τον Γούντι Αλεν δεν ξαναμίλησε ποτέ ξανά στην κόρη του και όταν τον ρωτούσαν γι’ αυτή έλεγε πάντα: «Δεν υπάρχει», σύμφωνα με το flix.gr.

Η Μία Φάροου τον αποχαιρέτισε με ανάρτησή της στο twitter.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ