Έρχονται τα αεροταξί-drones χωρίς οδηγό – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν είναι εικονική πραγματικότητα, ούτε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Τα αεροταξί-drones που παρουσιάστηκαν στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών του κόσμου, το Mobile World Congress, που φιλοξενείται στην Βαρκελώνη, “μαγνήτισαν” το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Μέχρι το 2022 το αργότερο, σε μόλις δηλαδή 3-4 χρόνια από σήμερα, θα πετάνε και θα μεταφέρουν επιβάτες, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) στέλεχος εταιρίας που εδρεύει στην Ντόχα του Κατάρ.

Σε ερώτηση γιατί δεν μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα η εμπορική τους λειτουργία, εξήγησε ότι η μαζική κατασκευή τους έχει μεγάλο κόστος, που πέφτει όμως σταδιακά, αλλά κυρίως διότι δεν διατίθενται εμπορικά τα δίκτυα ψηφιακών επικοινωνιών 5G, που θα εξασφαλίσουν την πτήση με μεγάλη ασφάλεια και προγραμματισμό. Επίσης υπάρχει ακόμη έλλειψη σχετικών υποδομών που σχετίζονται με τα σημεία πάρκινγκ, απογείωσης και προσγείωσης.

Τα αεροταξί δεν θα έχουν οδηγό. Θα κινούνται αυτόνομα. Τα δίκτυα νέων επικοινωνιών το εξασφαλίζουν αυτό, καθώς λόγω της διασυνδεσιμότητας που θα υπάρχει μεταξύ του στόλου των ταξί και άλλων υπηρεσιών, θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα της πτήσης χωρίς ταξιτζή-πιλότο.

Τα παιδιά που μόλις έχουν γεννηθεί ίσως δεν θα έχουν την ευκαιρία να θυμούνται τα παραδοσιακά ταξί, καθώς θα πετάνε με τα αεροταξί, ανέφερε επισκέπτης της έκθεσης από την Σαουδική Αραβία. Όπως με τους σημερινούς φοιτητές που δεν πρόλαβαν την εποχή χωρίς κινητό τηλέφωνο, συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό διαφημιστικό σποτ από εταιρεία του Ντουμπάι:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ