Συζήτηση στη Γερμανία για κατώτατο μισθό στις χώρες της ΕΕ στο 60% του μέσου μισθού τους

Tο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD), που μετέχει στην κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ, θέλει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στη χώρα, αναφέρει δημοσίευμα της Handelsblatt.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του SPD για τις ευρωεκλογές, υπουργό Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ, το κατώτατο ημερομίσθιο στη Γερμανία πρέπει να αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με το σημερινό επίπεδο των 9,19 ευρώ.

Η επίτευξη του στόχου αυτού της Μπάρλεϊ μπορεί να γίνει μέσω της Ευρώπης, αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς στη συμφωνία για τον κυβερνητικό συνασπισμό είχε προβλεφθεί να δημιουργηθεί «ένα πλαίσιο ρύθμισης για τον κατώτατο μισθό στις χώρες της ΕΕ». Ο κατώτατος μισθός σε απόλυτο επίπεδο θα διέφερε, φυσικά, από χώρα σε χώρα, αλλά θα προσανατολιζόταν σε μία ενιαία τιμή αναφοράς.

Αυτό που συζητείται είναι να τεθεί το κατώτατο όριο των μισθών στο 60% του μέσου εισοδήματος κάθε χώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη σε μία σειρά χωρών, μόνο η Τουρκία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν κατώτατο μισθό μεγαλύτερο από το 60% του μέσου εισοδήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ