Ερντογάν: Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει ακόμη όλα τα στοιχεία που έχουμε για την δολοφονία Κασόγκι

Η Τουρκία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, υποστήριξε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Δεν έχουμε δώσει (στη δημοσιότητα) ακόμη όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε”, είπε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι A-Haber.

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση.

Η Άγκυρα “είναι αποφασισμένη να οδηγήσει αυτήν την υπόθεση στη διεθνή δικαιοσύνη”, διαβεβαίωσε ο Ερντογάν, καλώντας τις ΗΠΑ να ασκήσουν πιέσεις στο Ριάντ.

Η αμερικανική κυβέρνηση, θέλοντας να διατηρήσει τις στενές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, δηλώνει ότι δεν διαθέτει αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την εμπλοκή του πρίγκιπα στη δολοφονία του Κασόγκι.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ