Φραξιά του AfD καταγγέλλει τον κομφορμισμό της ηγεσίας του κόμματος

Μια φράξια του ακροδεξιού, αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη Στουτγκάρδη απαίτησε να τερματιστεί η εσωκομματική «αστυνόμευση», την ώρα που η παράταξη βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών και κρατικής ασφαλείας.

«Πολλά μέλη ανησυχούν ότι θα υποκύψουμε (σ.σ. στην πολιτική πίεση) και θα αρχίσουμε να επιδιδόμαστε σε καταδόσεις» αλλήλων, εξεμάνη η Κριστίνα Μπάουμ, μέλος της κρατιδιακής Βουλής της Βάδης-Βυρτεμβέργης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης τοπικής οργάνωσης της AfDστην πόλη Μπούρλαντινγκεν.

Φοβούμενη την παρακολούθηση της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, η ηγετική ομάδα του κόμματος σύστησε η ίδια «εσωκομματικό μηχανισμό παρακολούθησης», κατήγγειλε η Μπάουμ. Κατηγόρησε την ηγεσία της AfD ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτικών αντιπάλων του κόμματος, διαβάλλοντας και εξοστρακίζοντας μέλη του.

Οι εσωκομματικές ενέργειες εναντίον μελών της AfD πρέπει να λάβουν τέλος, επέμεινε η ίδια.

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την προστασία του Συντάγματος κατέστησε σαφές τον Ιανουάριο ότι εντείνει την επιτήρηση της AfD, διότι υπάρχουν ανησυχίες ότι μέλη του ακροδεξιού κόμματος αποπειρώνται να υπονομεύσουν τη συνταγματική τάξη στη Γερμανία. Πολλά μέλη του κόμματος εξάλλου επικρίθηκαν σφοδρότατα διότι εξύμνησαν το ναζιστικό παρελθόν της χώρας, ή προσπάθησαν να υποκινήσουν βία εναντίον των μειονοτήτων και προσφύγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ