Χέρμπερτ Κικλ: Τεράστια ευκαιρία οι ευρωεκλογές για να αλλάξει επί το αυστηρότερο η ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου

Ο Χέρμπερτ Κικλ, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας και αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι ευρωεκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στα τέλη του Μαΐου, θα δώσουν το έναυσμα για να αλλάξει η πολιτική ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ευρωεκλογές «θα αποτελέσουν μια τεράστια ευκαιρία για την αλλαγή πορείας στο ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Κικλ στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτηρίζονται μια μείζων δοκιμασία για τα μεγάλα κόμματα στην ΕΕ, τα οποία καλούνται να αποδείξουν εάν και κατά πόσον είναι σε θέση να αναχαιτίσουν την προέλαση των λαϊκιστικών δυνάμεων που σαρώνει τη Γηραιά Ήπειρο. Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν από την 23η ως την 26η Μαΐου.

Ο Κικλ καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να απελαύνονται εάν επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, ακόμη και σε περιπτώσεις πλημμελημάτων.

«Μπορεί κανείς να πει (…) ότι αυτοί οι άρχοντες αποτελούν ένα πολιτικό κλαμπ που αρέσκεται να κάνει κήρυγμα και στην πραγματικότητα έχει σκοπό να προστατεύει μάλλον τον θύτη, παρά το θύμα», υποστήριξε ο Κικλ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ