Την πώληση φθηνότερων τροφίμων από τους τουρκικούς δήμους ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Οι δήμοι σε ολόκληρη την Τουρκία θα ξεκινήσουν να πωλούν τρόφιμα σε χαμηλές τιμές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ολοένα υψηλότερες τιμές στα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,στοχοποιώντας όσους επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν με την αύξηση των τιμών.

«Εάν ορισμένοι άνθρωποι (εστιάζουν στην αύξηση των τιμών) στα σούπερ μάρκετ ή αλλού, οι δήμοι μας θα αρχίσουν να πωλούν τρόφιμα», είπε ο Ερντογάν, σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Σίβας.

«Εμείς θα εισάγουμε προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές», σημείωσε.

Στην Τουρκία θα διεξαχθούν τοπικές εκλογές την 31η Μαρτίου και η οικονομική κατάσταση παραμένει καίριας σημασίας ζήτημα για τους ψηφοφόρους.

Ο ετήσιος πληθωρισμός το 2018 διαμορφώθηκε πάνω από το 20% με το υψηλότερο επίπεδο σε ετήσια βάση να καταγράφουν με 30,97% τα τρόφιμα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, οι τιμές στις πιπεριές και τις μελιτζάνες, λαχανικά που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής στα τουρκικά νοικοκυριά, αυξήθηκαν άνω του 80% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τους κερδοσκόπους ότι επιχειρούν να υπονομεύσουν την κυβέρνησή του.

«Ο Τζορτζ, ο Χανς θέλουν να μας πλήξουν και αυτοί οι άνθρωποι τους βοηθούν» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, χρησιμοποιώντας δυτικά ονόματα για να αναφερθεί στις ξένες δυνάμεις.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και γαμπρός του Ερντογάν, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ το πήγε ένα βήμα παραπέρα, μιλώντας την Τετάρτη για «τρομοκρατία των τροφίμων», σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Οι δήμοι θα ξεκινήσουν να πωλούν σε χονδρική στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, από την επόμενη κιόλας εβδομάδα, πρόσθεσε ο Αλμπαϊράκ.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ