Βρετανία: Οι αντιδράσεις των κομμάτων στις προτάσεις του Κόρμπιν για το Brexit

Η κυβέρνηση θα απαντήσει εν ευθέτω χρόνω στην επιστολή του Τζέρεμι Κόρμπιν με τις πέντε προτάσεις για το Brexit, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε: «Θα απαντήσουμε όταν έρθει η ώρα. Οι θέσεις μας για πολλά από τα θέματα της επιστολής είναι γνωστές. Η θέση μας για το backstop δεν έχει αλλάξει».

Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ντέιβιντ Λίντινγκτον, μιλώντας στο BBC Radio 4, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ευχαρίστως θα συζητούσε με τους Εργατικούς για τα σχέδια τους στο Brexit, αλλά οι προτάσεις είναι «ευσεβείς πόθοι».

Στο Εργατικό κόμμα, οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τους βουλευτές του Remain, που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Ο βουλευτής των Εργατικών και από τους βασικούς υποστηρικτές της καμπάνιας People’s Vote, Τσούκα Ουμούνα, δήλωσε για την κίνηση του Τζέρεμι Κόρμπιν ότι αυτό δεν αποτελεί αντιπολίτευση, αντίθετα διευκολύνει το Brexit.

Το ίδιο το κίνημα εξέδωσε ανακοίνωση μέσω ενός άλλου βουλευτή των Εργατικών, που ζητεί εξονυχιστικό έλεγχο στο περιεχόμενο της επιστολής, ώστε να απορριφθεί. Ο αρμόδιος των Εργατικών για το Brexit Μάθιου Πένικουκ δήλωσε ότι, εάν η Τερέζα Μέι δεν αποδεχτεί πλήρως τις προτάσεις, το κόμμα των Εργατικών θα πρέπει να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Αλλά και το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, που επίσης υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, άσκησε κριτική στις προτάσεις του επικεφαλής των Εργατικών, ενώ ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας στο κοινοβούλιο Ιαν Μπλάκφορντ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει υποκριτική την προσπάθεια του ηγέτη των Εργατικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ