Στους προσφυγικούς καταυλισμούς των Ροχίνγκια η Τζολί – ΦΩΤΟ – BINTEO

Να επιδείξει “αληθινή βούληση” κάλεσε τη Μιανμάρ η Αντζελίνα Τζολί, προκειμένου να σταματήσει ο κύκλος της βίας εναντίον των Ροχίνγκια. Η Χολιγουντιανή σταρ και ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισκέφθηκε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Μπανγκλαντές, όπου σχεδόν ένα εκατομμύριο Ροχίνγκια συνωστίζονται σε γιγάντιους καταυλισμούς από σκηνές αφού διέφυγαν από τις διώξεις εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητάς τους στη γειτονική Μιανμάρ.

«Καλώ τις Αρχές της Μιανμάρ να δείξουν την απαραίτητη αληθινή βούληση για να βάλουν τέλος στον κύκλο της βίας και των εκτοπίσεων και να βελτιώσουν τις συνθήκες για όλες τις κοινότητες στην Πολιτεία Ραχίν», απ’ όπου προέρχονται οι Ροχίνγκια, δήλωσε η σταρ.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της στους καταυλισμούς της νότιας περιφέρειας Κοξ Μπαζάρ, οι οποίοι υποδέχθηκαν 740.000 ανθρώπους στο τέλος του 2017, η Αντζελίνα Τζολί πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες που βιάσθηκαν από στρατιωτικούς της Μιανμάρ.

«Συνάντησα χθες μια γυναίκα, μια επιζήσασα βιασμού στη Μιανμάρ, και μου είπε, ‘θα πρέπει να με πυροβολήσετε για να επιστρέψω εκεί χωρίς τα δικαιώματά μου’», είπε η 43χρονη ηθοποιός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: The Daily Star

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ