Έκλεισε με κέρδη η Wall Street

Ανοδικά έκλεισε σήμερα η Wall Street, ενισχυμένη από τα κέρδη της μετοχής της Apple για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση και την αύξηση των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014. Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,4%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 0,3% και 0,8%, αντίστοιχα. 

Η μετοχή της Apple κατέγραφε κέρδη 1,25% πριν το κλείσιμο της αγοράς, διευρύνοντας τα κέρδη που είχε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την περασμένη εβδομάδα και τη δήλωση της Berkshire Hathaway την Παρασκευή ότι έχει αυξήσει τη συμμετοχή της στην κατασκευάστρια των iPhone.

O ενεργειακός δείκτης του S&P σημείωνε άνοδο 1,5%, τη μεγαλύτερη από τους 11 μεγαλύτερους κλάδους του, καθώς οι τιμές του αργού σκαρφάλωσαν λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας και της αναμενόμενης για αύριο απόφασης των ΗΠΑ σχετικά με το αν θα επιβάλουν και πάλι κυρώσεις στο Ιράν.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια, μαζί με τις γεωπολιτικές εντάσεις και τους νέους δασμούς, επισκίασαν τα ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των αμερικανικών εταιρειών .

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ