Λύθηκε το μυστήριο με τον δεύτερο πιλότο του αεροσκάφους του Σάλα – ΦΩΤΟ

Ο ατζέντης Γουίλι ΜακΚέι προσέλαβε έναν έμπειρο πιλότο, τον 60χρονο Ντέιβιντ Χέντερσον προκειμένου να πετάξει το ιδιωτικό αεροσκάφος που θα μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα από τη Ναντ στην Κάρντιφ.

Εκείνος ωστόσο προτίμησε να δώσει χρήματα στον 59χρονο, “σκουριασμένο” και χωρίς άδεια μηχανολόγο Ντέιβιντ Ίμποτσον ώστε να πετάξει στη θέση του. Αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα, σχετικά με το μυστήριο για τον πιλότο που πετούσε το το αεροσκάφος, το οποίο αγνοείται εδώ και δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ΜακΚέι ήθελε τον συνηθισμένο πιλότο του, τον Χέντερσον. για να εκτελέσει αυτήν την πτήση, όμως εκείνος επικοινώνησε με τον Ίμποτσον, μηχανικό και μερικής απασχόλησης πιλότο, που εκμυστηρεύτηκε σε έναν φίλο ότι ήταν λίγο “σκουριασμένος” με τα σύγχρονα όργανα του αεροσκάφους προκιμένου να μεταφέρει αυτός τον Σάλα στο Κάρντιφ. “Θέλεις να κάνεις σαββατοκύριακο στη Ναντ;” φέρεται ότι τον ρώτησε παρά το γεγονός ότι αυτός δεν είχε άδεια να πετά έμμισθες πτήσεις.

Ο ΜακΚέι δήλωσε στη l’Equipe ότι “είναι ένας απόλυτος εφιάλτης για εμάς”. Τόνισε ότι αν δεν είχε επιτρέψει στον Σάλα να επιστρέψει στη Ναντ για να χαιρετίσει τους παλαιούς συμπαίκτες του “θα ήταν ακόμη μαζί μας”.

Η Κάρντιφ πρότεινε αρχικά στον Σάλα να ταξιδέψει με εμπορική πτήση αλλά η οικογένεια του Μακ Κέι επέμεινε ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις έναν παίκτη 17 εκατομμύρια και να τον αφήνεις να ταξιδεύει με εμπορική πτήση. Έτσι, όταν, μάλιστα, άκουσε΄οτι ο Σάλα θέλει να περάσει μία ημέρα στη Ναντ για να αποχαιρετίσει τους ανθρώπους του συλλόγου και να τακτοποιήσει το θέμα με τον σκύλο του, του έκλεισε ιδιωτική πτήση.

Ο Ίμποτσον αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και είπε στον Χέντερσον ότι είχε χάσει την πιστωτική του κάρτα. Έται ο Χέντερσον πλήρωσε για εκείνον το δωμάτιο του ξενοδοχείου στη Γαλλία αλλά και τα έξοδα της πτήσης με τη δική του κάρτα. Όλα τα στοιχεία του Χέντερσον δόθηκαν στην αρμόδια εταιρεία στο αεροδρόμιο της Ναντ και έτσι εικαζόταν ότι ήταν αυτός που βρισκόταν στο πιλοτήριο του αεροσκάφους.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ