Μαδούρο: «Λιποτάκτες μισθοφόροι» συνωμοτούν για να διχάσουν τον στρατό

Λιποτάκτες στρατιωτικοί, που έχουν μετατραπεί σε “μισθοφόρους”, συνωμοτούν από τη γειτονική Κολομβία για να διχάσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας, τον στυλοβάτη του καθεστώτος, υποστήριξε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο απευθυνόμενος σε 2.500 στρατιωτικούς.

“Μια ομάδα λιποτακτών στρατιωτικών, οι οποίοι έγιναν μισθοφόροι στην υπηρεσία της κολομβιανής ολιγαρχίας, συνωμοτεί από την Κολομβία για να διχάσει τον στρατό μας”, είπε ενώ η αντιπολίτευση ετοιμάζεται να κατέβει και πάλι στους δρόμους, απαιτώντας την αποχώρηση του Βενεζολάνου προέδρου, ο οποίος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, δηλώνοντας έτοιμος να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όχι όμως και προεδρικές.

Στόχος της αντιπολίτευσης είναι επίσης να πείσει τον στρατό να εγκαταλείψει τον Μαδούρο και να αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο στηρίζουν οι ΗΠΑ και πολλές λατινομαερικανικές και ευρωπαϊκές χώρες.

«Θα ήταν πολύ καλό να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα μας προσέφερε μια καλή μορφή πολιτικής συζήτησης, (θα έδινε) μια λύση μέσω της λαϊκής ψήφου. Θα συμφωνούσα και θα το υποστήριζα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην έκκληση, κυρίως εκ μέρους των Ευρωπαίων, για διεξαγωγή νέων εκλογών. Πρόσθεσε όμως ότι οι προεδρικές εκλογές έγιναν “πριν από δέκα μήνες” και ότι “αν οι ιμπεριαλιστές” θέλουν να διεξαχθούν νέες, “θα πρέπει να περιμένουν έως το 2025”, δηλαδή όταν λήξει η θητεία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ