Μέι: Υπάρχει δρόμος για να εγκριθεί μια συμφωνία από το Κοινοβούλιο

Έχει γίνει σαφές ότι υπάρχει δρόμος για να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο μία συμφωνία με αλλαγές στο backstop και με διαβεβαιώσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων, δήλωσε η Bρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών για τις τροπολογίες.

Επανέλαβε, όπως και στην εναρκτήρια ομιλία της, ότι δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά της ΕΕ να προχωρήσει σε μία τέτοια αλλαγή και ότι μία διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο, οι βουλευτές έκαναν ξεκάθαρο τι επιθυμούν.

Ανέφερε ότι ο υπουργός Επιχειρηματικότητας, Γκρεγκ Κλάρκ, θα προχωρήσει εντός της εβδομάδας σε περισσότερες συνομιλίες για το πως μπορούν να ενισχυθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ ο υπουργός για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ θα συνεχίσει τις συνομιλίες για το πως θα λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις του κοινοβουλίου στη διάρκεια της διαδικασίας του Brexit.

Η Τ.Μέι προσφέρθηκε να συναντηθεί με τους βουλευτές που υποστήριξαν τις τροπολογίες κατά της εξόδου χωρίς συμφωνία και επανέλαβε την πρόσκληση για συνάντηση με τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Από την πλευρά του ο Κόρμπιν δήλωσε ότι οι βουλευτές καταψήφισαν το ενδεχόμενο ενός no-deal Brexit και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με την πρωθυπουργό για να συζητήσει μαζί της θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και το επίπεδο διαβίωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ