Ντάουνινγκ Στριτ: Αλλαγές στη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι τόνισε ότι η Συμφωνία για την Αποχώρηση θα πρέπει να αλλάξει, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη υποστήριξη από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Η πρωθυπουργός είναι απολύτως δεσμευμένη να γίνει η αποχώρηση από την ΕΕ με συμφωνία, αλλά σαφώς για να κερδίσουμε κοινοβουλευτική υποστήριξη σε αυτή την συμφωνία, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά δεν διευκρίνισε αν οι αλλαγές αφορούν στο κείμενο της συμφωνίας αποχώρησης ή κάποιο είδος προσθήκης σε αυτή.

Αναφερόμενος στις αντιρρήσεις της ΕΕ για μία επαναδιαπραγμάτευση, τόνισε ότι τόσο οι Eυρωπαίοι ηγέτες όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν η αποχώρηση να γίνει με συμφωνία, καθώς αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, ωστόσο, η συμφωνία απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο, οπότε, «εάν θέλουμε να φύγουμε με συμφωνία, θα χρειαστεί να γίνουν ορισμένες αλλαγές».

Αναφορικά με τη δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε ότι οι συζητήσεις με τους βουλευτές, προκειμένου να βρεθεί αποδεκτή λύση από το Kοινοβούλιο, συνεχίζονται και αρνήθηκε να πει κατά πόσο η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις τροπολογίες που τυχόν θα εγκριθούν αύριο, είτε είναι νομικά δεσμευτικές ή όχι.

Όπως ανακοίνωσε, η αυριανή συζήτηση για το Brexit θα ανοίξει με τοποθέτηση του υπουργού για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ, και θα κλείσει αύριο το βράδυ με ομιλία της Τερέζα Μέι, μισή ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία. Προέτρεψε, επίσης, τον πρόεδρο της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, να επιτρέψει ένα εύρος τροπολογιών προς συζήτηση, που αντιπροσωπεύουν όλο το κοινοβούλιο.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ