Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη λήξη του Shutdown στις ΗΠΑ

Πριν από λίγο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως υπήρξε συμφωνία για άρση του Shutdown, δηλαδή της μερικής αναστολής λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών των ΗΠΑ, έπειτα από 34 μέρες.

“Είμαι πολύ υπερήφανος να ανακοινώσω σήμερα ότι συμφωνήσαμε στον τερματισμό του shutodown και την επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”, είπε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι, εν τω μεταξύ, μία διακομματική επιτροπή βουλευτών θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις ανάγκες συνοριακής ασφάλειας των ΗΠΑ. Αφού ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε μια προκαταρκτική συμφωνία ώστε να επαναλειτουργήσουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέο shutdown στις 15 Φεβρουαρίου, όταν θα σταματήσει η προσωρινή χρηματοδότηση του κράτους.

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να χτίσουμε ένα ισχυρό τείχος ή έναν ατσάλινο φράχτη. Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία με το Κογκρέσο, είτε θα κλείσει και πάλι η κυβέρνηση στις 15 Φεβρουαρίου, είτε θα χρησιμοποιήσω τις εξουσίες μου για να αντιμετωπίσω αυτήν την επείγουσα κατάσταση”, είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ