Τσαβούσογλου: Ό,τι και να πουν ξεκινάμε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Σε ομιλία του στον Οίκο Διεθνών Σχέσεων, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε την πρόθεση της Τουρκίας να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως υποστήριξε, και στο παρελθόν έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για την επίλυση του Κυπριακού: «Στόχος μας είναι να λυθεί το Κυπριακό με ειρηνικό τρόπο, ωστόσο δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στην έναρξη των γεωτρήσεων από την ελληνοκυπριακή πλευρά στη δυτική Μεσόγειο. Εκεί στηρίζουμε τα δικαιώματα και των Τουρκοκουπρίων αλλά και της Τουρκίας» υπογράμμισε.

Επεσήμανε, επιπλέον, ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να κάνει έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και συνέχισε λέγοντας: «Και στο παρελθόν το Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά, πραγματοποίησε εκεί μόνο σεισμικές έρευνες, όμως σήμερα έφτασε μία πλατφόρμα μας, η οποία ξεκίνησε γεώτρηση στο Αλάνια 1, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε κι εμείς τις γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει αδειοδοτήσει η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ. Ό,τι κι αν πει οποιοσδήποτε” υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ