Η Μέρκελ θέλει συμβιβασμό της ΕΕ για το Brexit

H Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα ότι θα κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει πως η Βρετανίαθα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συμφωνία και, σε έναν συμβιβαστικό τόνο, τόνισε την ευθύνη για μία συντεταγμένη λύση.

Η απόρριψη της συμφωνίας που είχε κάνει το Λονδίνο με την ΕΕ από τη βρετανική Βουλή έχει αποδιοργανώσει τη διαδικασία για το Brexit, με τις διαθέσιμες επιλογές να κινούνται από ένα Brexit χωρίς συμφωνία σε 10 εβδομάδες έως την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

«Θα εργασθώ έως την τελευταία ημέρα για να υπάρξει μία λύση με μία συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και θα εργασθώ για να έχουμε την καλύτερη σχέση», είπε η Μέρκελ σε εκδήλωση του συντηρητικού κόμματός της στο Ροστόκ.

Η Μέρκελ τόνισε ότι η Γερμανία σέβεται την απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ, αλλά πρόσθεσε: «Έχουμε ευθύνη να διαμορφώσουμε μία διαδικασία χωρισμού, ώστε οι πολίτες να μην κουνούν τα κεφάλιά τους μετά από 50 χρόνια και να λένε γιατί δεν μπορούσαν αυτοί να κάνουν έναν συμβιβασμό;»

Πηγή πληροφοριών: ReutersΜέρκελ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ